Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Testalkattípusok 3. – Mit viselj, ha homokóra alkat vagy?

Testalkattípusok 3. – Mit viselj, ha homokóra alkat vagy?

Mielőtt az összes nem homokóra alkatú nő felhorkanna, hogy „bármit”, szögezzük le, hogy azért homokóra testalkatú nőként is van, amivel jobb vigyáznod. Ebben a cikkben ezek mellett azt is megmutatom, milyen csalafintán félrenézheted a saját homokóraságodat, ha nem vagy elég szemfüles.

Homokórának lenni jó – csak nem annyira könnyű megtartani ezt a remek állapotot. A homokóra testalkatú nők csípője és válla nagyjából egyforma széles, míg a két egyenes vonal között egy karcsú, keskeny derekat találunk.

Általában kerek, telt keblekkel és szintén kerek popsival, valamint formás combokkal jár együtt ez az áldás. Ami remek, ám sajnos sokszor kiderül, hogy a homokórák között vannak hízékony típusú nők is.

 

Alakoskodó homokórák

Ez azt jelenti, hogy könnyen lehet, hogy saját magadat az egyenes- vagy alma csoportba sorolod, mert néhány plusz kiló miatt a derekad és a csípőd szélessége közötti különbség kevésbé feltűnő.

Ne izgulj, én is így jártam – a valaha könnyen felismerhető homokóra alakom ma már inkább egyenes sziluetté vált (de legalább van egy újabb motivációm, hogy a nyári fagyiszezonban is betartsam a diétás étrendemet, hisz tudom, mi lesz a jutalmam).

Homokóraként pocakra is hízhatsz. Mondjuk ilyenkor azért nézz utána, hogy a szénhidrátanyagcseréddel minden rendben van-e, és egy endokrinológust sem árt meglátogatnod. De sokszor láttam már olyat, hogy egy alma alkatú nő pár kiló leadása után és egy kis edzés hatására olyan derekat produkál, hogy csak lesünk.

 

Rejtőzködő homokórák

És akkor ott vannak még a rejtőzködő homokórák, akiknek jól látható lenne a homokóra alakjuk – csak maguk elől is eldugják a biztonság kedvéért.

Olyan sok nővel találkoztam már, aki majdnem hanyatt esett a döbbenettől, amikor a testalkatelemzésen közöltem velük, hogy homokóra alakjuk van. „Micsoda? Lehetetlen. Olyanja a Sofia Vergaranak van, nem nekem!”

Pedig bizony, nagyon sok honfitársnőnknek vannak hasonló adottságai, csak a mi kultúránkban valahogy kevésbé elfogadott büszkének lenni az alakunkra.

Úgyhogy arra kérlek, hogy egy percig se habozz élvezni a szépségedet, akkor sem, ha túl „direktnek” érzed megmutatni az alakodat, mert nem komfortos számodra egy testhez simuló ruha viselése.

 

A bodycon ruhákon túl

Szerintem a média gyakran azt sugallja számunkra, hogy ezt az alakot kötelező az úgynevezett bodycon típusú, testhez simuló ruhákba csomagolni. Ha ez tőled távol áll, akkor meg úgy megijedsz, hogy inkább jól eldugod magad bő, egyenes szabású pólók alá.

Pedig szerencsére számos más lehetőséged is van! Homokóraként valóban ragyoghatsz a tapadós göncökben, de ugyanúgy csodásan festesz minden olyan ruhadarabban, ami megmutatja a karcsú derekadat. Mint mondjuk ez a fantasztikus virágmintás ruha a rafinált kis övvel.

 

Mit ne viselj, ha homokóra vagy?

Kerüld az egyenes, túl bő szabású ruhákat. Már egy egyszerű kis öv, vagy magasabb derekú nadrág és betűrt blúz is jó megoldás lehet, ha tele a szekrényed „elbújós” ruhákkal.

Abban is igazat adok a rejtőzködő homokóráknak, hogy könnyű lehet átesni a ló túloldalára, és kicsit túl sokat mutatni a remek alakból, ami akár közönségesnek is hathat. 

Ebben azt gondolom, hogy inkább az legyen az irányadó, hogy milyen alkalomra öltözöl fel: nyilván ritka, hogy ugyanaz a ruha jó legyen a szombat esti salsa bulira, mint a kisbaba unokaöcséd templomi keresztelőjére.

Bár egy jó stólával, kalappal kiegészítve… nincs lehetletlen. Mutasd csak meg bátran azt a szép kólásüveg formát! 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog