Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Testalkat típusok 4. – Homokóra testalkat típus, az irigyelt istennő

Testalkat típusok 4. – Homokóra testalkat típus, az irigyelt istennő

A homokóra testalkat típus a legnépszerűbb a testalkat típusok között, azonban nem elég birtokolni ezt a csodás adottságot, tudni kell jól kezelni és öltözködni. Homokóra vagy? Olvass tovább.

 

Testalkat típusok 4. – Homokóra testalkat típus, az irigyelt istennő

 

A homokóra testalkat típus a legnépszerűbb a testalkat típusok között, azonban nem elég birtokolni ezt a csodás adottságot, tudni kell jól kezelni és öltözködni. Homokóra vagy? Olvass tovább.

 

Azt mondják, aki a homokóra testalkat típusba tartozik, igazán szerencsésnek érezheti magát. Azonban úgy gondolom, minden típusnak megvannak a maga erősségei, amelyeket kihangsúlyozva mindenki részesülhet a “de jó nő vagyok, az iskoláját!” érzésben.

Hogyan tudod bekategorizálni, hogy hova tartozol?

A típuselemzést otthon is elvégezheted, mindössze egy mérőszalagra van szükséged és jó, ha segítséged is akad. Mérd meg a vállszélességed, a csípőszélességed és a derékbőséged. Ez a három érték fogja neked elmesélni, melyik típusba tartozol.

Homokóra vagy?

Ha a váll- és csípőszélesség közel azonos, a derekad pedig 25-30 centivel keskenyebb, akkor üdvözöllek a homokórák táborában. Szerencsés vagy: nem kell optikai trükköket alkalmaznod, hogy elérd a vágyott sziluettet, azonban néhány apróságot neked sem árt szem előtt tartanod.

A csodásan karcsú derekad kihangsúlyozására bizony ügyelned kell. 

Mutasd meg büszkén, mivel ajándékozott meg az anyatermészet. Irigylésre méltó arányosságot ad a vállaid és csípőd közel azonos szélessége.

Erre vigyázz

Előfordulhat, hogy combban kissé erősebb vagy. Egy térdig érő szoknyával ezt is előnyödre fordíthatod. Így a hangsúly visszaterelődik a derekadra.

A homokóra testalkat típus öltözködésben

Felsők

Ügyelj rá, hogy az alsó- és felsőtestre is kellő hangsúlyt fektess. Viselj bátran testhez simuló felsőket, ezek gyönyörűen, ám diszkréten emelik ki nőies domborulataidat. Kerüld a túl laza fazonokat, amelyek amellett, hogy teltebbnek mutatnak, még el is rejtik a karcsú derekadat. Egy ízlésesen szűk pólóval azonban nem lőhetsz mellé. 

A V kivágás kimondottan a homokórához illik, viseld, ha szívesen mutatod meg dekoltázsod. Azonban, ha a visszafogottabb öltözködés híve vagy, az ovális és/vagy kerek nyakkivágást is ajánlom.

A húzott blúz a darázsderék barátja, de az átlapolt megoldás is neked való. A laza, lengedező fazonokat szintén ne erőltesd, éppen azt takarja el, amit kiemelni szeretnél. 

Pl. ez az egygombos női blézer remek választás, mert szintén a derék hangsúlyozását erősíti.

Szoknyák

Nyergeljünk a szoknyák felé, mert bár utolsókat rúgja a nyár, azért szoknyát viselhet az ember lánya ősszel, de még télen is. S ha már szoknyák, ez az egyedülálló csipke szoknya aztán minden tekintetet rád szegez majd.

A klasszikus ceruzaszoknya mellé jó, ha van a gardróbodban A vonalú darab is. A hossz rendkívül fontos, a legideálisabb, ha legalább térdig ér, de nyugodtan legyen még hosszabb. A titok még a magas derék, azaz kerüld a csípőfazonokat és válaszd a magasderekú szoknyákat. 

Fókuszban a nadrágok

A nadrágok testalkat típus szerinti viseléséről már olvashattál ebben a cikkben - ha nem tetted, érdemes „átlapoznod”, mert ott részletesebben foglalkoztam a témával.

Amikor nadrágot választasz, mindig legyen egyensúlyban a viselt felsővel is, hogy se a felső- se az alsótestedre ne helyezz túl erős hangsúlyt. Amire itt is figyelni szükséges, az a derékmagasság, ugyanis a túl alacsony jelentősen szélesíti a csípődet. Így elcsúszhat az összhang. Válaszd a közepes vagy magasabb derekú fazonokat.

A slim, trapéz és egyenes szárú nadrágok között érdemes válogatnod, de a laza szabású és szélesebb szárúak is simán neked valóak.

Isteni adottságok, élj velük

Az optikai trükkök segítségével a homokóra testalkatot igyekszik elérni a legtöbb hölgy, hiszen ezt tartják a legnőiesebbnek. 

De minden testalkat típusban van valami kivételes, valami egyedi és vonzó, s az erősségeket kihasználva a nőiesség számtalan módon mutatkozik meg bennünk.

Centiket tehát elő, mérj és számolj. Ha pedig még többre vágysz, nem elég a neten fellelhető információ, vagy komplett elemzésre vágysz, vedd fel velem a kapcsolatot egy személyre szóló szín- és stílustanácsadásra

(Hozd magaddal anyukád, barátnőd, párosan még izgalmasabb, és garantáltan felfrissültök az új ismeretek birtokában.)

 

 

 


 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog