Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Testalkat típusok 2. - Dögös, mint egy alma testalkatú nő

Testalkat típusok 2. - Dögös, mint egy alma testalkatú nő

Mit tehetsz, ha nincs derekad (vagy legalábbis eddig még nem sikerült rátalálnod)? Olvasd el a cikket, és elmondom a derékcsináló varázsigét - vagy legalábbis a trükköket, amikkel neked is lehet derekad.

Ebben a bejegyzésben az alma formát vesszük górcső alá. Megosztom veled a legjobb öltözködési tippeket, amelyek kiemelik szépséges testalkatod, elbűvölően illenek hozzád, és még több önbizalmat adnak a mindennapokban. 

Tehát, ugorjunk is fejest ebbe az izgalmas témába: hogyan öltözhetsz előnyösen, miközben továbbra is önmagad maradsz, ha a kerekded almák táborát erősíted?

(Itt olvashatsz az egyenes testalkatról, ha lemaradtál.)

Milyen is az alma testalkat? 

Ahogy már ebben a cikkben is részleteztem, az alakodat a mell-derék-csípő arány határozza meg. A konfekcióméret, tehát az, hogy S vagy XL-es ruhákat hordasz, egyáltalán nem befolyásolja, hogy melyik testalkat típusba tartozol.

Amennyiben igazán gömbölyded formákkal rendelkezel - azaz ciciben erős vagy, valamint a derék és a csípő körméreted nagyjából azonos-, akkor bizony az almák táborát erősíted.

 

Az alma alkatod előnyei

Le merném fogadni, hogy még sosem mondtad ki ezt a mondatot önszántadból: az alma alkatom előnyei. Mindannyian hajlamosak vagyunk főleg a negatív tulajdonságainkra koncentrálni. 

Most azonban tegyél kivételt a kedvemért: és vedd szemügyre, mi az, amit bárki megirigyelhet tőled!

  • A két nagy almád

Mivel igazán telt, nőies keblekkel rendelkezel, így ezt bizony nem érdemes takargatnod! A V-nyakú felsők legyenek a legjobb barátaid, hiszen nem csak a formás kebleidet emelheted ki vele, de az alakodat is nyújtja.

  • Díjnyertes virgácsok

Ugyanígy a kecses lábaidat sem érdemes bő nadrágba burkolnod, válaszd a szűkszabású fazonokat, melyek követik lábad vonalát. 

Itt a derék, hol a derék

Almaként, a tested középső része az, ami eltér az ideálisnak tartott homokóra formától. Tehát neked is az a dolgod, hogy a lehető legjobban közelítsd a sziluettedet ehhez.

Alma alkatúként valószínűleg az okozza számodra a legtöbb fejtörést, hogy megtaláld a derekadat. Ne ess pánikba: egy stílustanácsadáson én is segíthetek belőni, hol bujkált eddig.

Ha tényleg annyira nehezen meghatározható a derékvonalad, esetleg a hasi területed is erősebb, akkor jó trükk lehet, ha olyan felsőket és ruhákat választasz, amik mell alatt vannak elvágva, utána pedig szépen bővülnek.

Kerüld az egyenes, vagy hónaljtól bővülő ruhákat, a nagy mintákkal bíró darabokat vagy épp a keresztcsíkozású dresszeket. 

Mit viselj, ha alma testalkatú vagy?

  • Válltömés

Ne hallgass azokra, akik azt állítják, hogy a válltömés ódivatú! Gyönyörűen ellenpontozza a csípő-derék tájékot, közelítve ezzel a homokóra forma felé a megjelenésedet. Ezért ha magasabb vagy, bátran élj ezzel a fogással!

  • Tunika

A tunika viseletéről ebben a cikkben már zengtem ódákat. Alma alkatúként az olyan darabokat részesítsd előnyben, melyek a mell alatt húzottak, onnan pedig A-vonalban bővülnek. Ilyen fazonú ez a bomba csipke kaftán is, amiben nyáron élvezheted a strandolást.

  • Szoknyák

Ahogy fentebb már említettem, nem érdemes rejtegetni csodás lábaid. Például ez az ekrü színű, gumis derekú szoknya tökéletes fazonnal bír az alma testalkatú hölgyek számára. Viszkóz anyagának hála pedig a nyári hőségben sem fősz meg benne. 

És ha igazán ütős megjelenésre vágysz, mindezt kombináld középmagas sarkú cipővel. A hatás garantált!

Légy bátor, játssz a fazonokkal, színekkel, mintákkal vagy akár kiegészítőkkel, és legyél büszke arra a nőiességre, amelyet - a testalkatodnak köszönhetően is - magadban  hordozol!

(Körte-lányok, jöhet a folytatás? :)) 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog