Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Színtípusok kapcsolata a fehér árnyalatokkal, avagy a te évszakod fehérben

Színtípusok kapcsolata a fehér árnyalatokkal, avagy a te évszakod fehérben

 Melyik színtípus színe a fehér? Viselhetik-e a többiek vagy szigorúan tilos? Ebben a bejegyzésben megmutatom, hogyan viseld a fehéret, ha tél, tavasz, ősz vagy nyár színtípusba tartozol.

A nyári hónapokban előkerülnek a világos színű ruhák, így a „barnulás hatása a színtípusokra” kérdés mellett felmerül a fehér darabok viselésével kapcsolatos fejtörő is. Ha jártál már színtanácsadáson és ismered a saját színtípusodat, akkor az adhat egyfajta mankót, azonban jó, ha tudod, számtalan lehetőség áll még rendelkezésedre, csak szükség van némi fantáziára és fortélyra.

 

A tél és a fehér

Ha te tél vagy, akkor igazán magadnak érezheted a fehéret. A telek közül is a hideg tél típusok ragyognak leginkább ebben a jéghideg színben.

Csodás összhatást kelt a porcelánbőr a hófehér anyaggal, habár tudod, a telek bőrszíne egészen a kreolig elmehet, de mindig, mindig hideg árnyalatú. Éppen ezért passzolnak hozzád az élénk színek.

Ha te a tél – valamely 3 - színtípusába tartozol, viselj erőteljes hófehéret, kristály- és tejfehéret. Ne aggódj, míg a többi színtípust elsápasztja ez az árnyalat, téged táncra perdít, életre kelt.


Nézz szét a webshopban, ha ebben a hőségben inkább a hűvös szoba kényelméből vásárolnál.

 

Tavaszok fehérben

Kedves tavasz, nálad némi fortélyra van csupán szükség ahhoz, hogy ne kelljen nélkülöznöd a fehér színt a gardróbodból. 

Az, hogy melyik színtípusba tartozol, nem jelenti azt, hogy csak bizonyos színeket viselhetsz. A fő csapásvonal mellett az árnyalatokkal való játék lehetővé teszi a lehetetlennek tűnőt is. 

Mivel számodra a hideg színek a mumusok, így adjunk egy csepp melegséget a fehérhez, s így máris gyönyörűen illeszkedik csodás és egyben rendkívül különleges bőrtónusodhoz.

Viselj vaníliába hajló fehéret, fűszerezz krémszínnel és így a te gardróbodba is beférnek a fehér ruhák, outfitek. A meleg árnyalatok a barátaid, a hideget kerüld, ehhez pedig itt találsz remek tippeket.

 

Ősz színtípus fehér árnyalata

Ősz színtípusba tartozol? A négy fő színtípus közül te vagy az, akinél tényleg mindent be kell vetni ahhoz, hogy a jó fehéret viseld. 

Ha mindenképpen ragaszkodsz ehhez a színhez, van megoldás, nem kell lemondanod róla. Kerüld a hideg árnyalatokat, a teleket pompáztató hófehérben még a végén azt hinnék, lebetegedtél. 

Tudom, biztosan volt idő, amikor klassz lett volna bevetni ezt a trükköt – ki hitte volna, hogy mindössze a színek játékával nyerhet pár nap „szabadságot” a suliból, igaz? – de a cél most a tündöklés, nem pedig a fényvesztett hatás elérése.

Az élénk színeket hagyd meg a tavaszoknak, neked a lenszínbe hajló, narancsos, vajszínű fehér fog jól állni. Hozok néhány variációt neked is, hogy megkönnyítsem a dolgod.

 

A nyár és a fehér

Az ősz színtípussal ellentétben nyárként könnyebb a dolgod, ha odavagy a fehér színért a ruhatáradban. Azonban az ideális árnyalatot te sem hagyhatod figyelmen kívül, ha nem szeretnél sápadtnak tűnni. Márpedig nem akarsz, ugye?

Nos, te vagy az, akin életre kel a gyöngy- és törtfehér, de ha valami különlegesebbre vágysz, bedobhatod kagylószínt is, de ezzel érdemes csínján bánni. A biztonságos talaj számodra a szürkésfehér, amellyel nem lőhetsz mellé.


Itt pedig vizuálisan is kalandozhatsz a nyárnak szánt fehér árnyalatok között.

 

A fentebb írtakból is tisztán látható, hogy bár a klasszikusnak nevezhető (hó)fehér a tél színtípus színe, egy kis kreativitással és az árnyalatok játékával a tavaszoknak, őszeknek és nyaraknak sem kell hátat fordítaniuk ennek az alapvetően hideg színnek.

Tudom, hogy nem könnyű kiigazodni a színtípusok, előnyeik és hátrányaik témájában, ezért, ha szeretnél tisztábban látni és magabiztosabban látogatni a ruhaüzleteket egy-egy gardróbfrissítés alkalmával, szeretettel várlak színtanácsadásomon

Keressük meg együtt, mely színekben tündökölsz és melyeket érdemes kerülni, avagy az árnyalatukkal ügyeskedve „kijátszani a rendszert”.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog