Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Segítség: a kedvenc színem a színtípusom ellensége!

Segítség: a kedvenc színem a színtípusom ellensége!

Már tudod, vagy sejted a színtipusodat, de úgy tűnik, hogy a kedvenc színed nem passzol bele a palettádba? Muszáj könnyes búcsút inteni neki vagy van más lehetőség? Olvass tovább, ha tudni szeretnéd, mit tehetsz.

Legtöbbünknek megvannak a kedvenc színei, amelyeket szívesen viselünk. Amikor színtanácsadásra érkezik hozzám a vendég, előfordul, hogy kiderül, a színtípusába tartozó színek között nincs ott a favorit.

Mit lehet ilyenkor tenni? Könnyes búcsúval kell örökre elköszönni és máglyán elégetni a ruhákat, amelyek korábban a mindennapi öltözködés részét jelentették? Amelyeket viselve egy nehezebb nap is könnyedebbé vált?

Ugye, te sem gondolod, hogy erre szükség lenne?

Először is, tisztázzuk, hogy a színtípuselemzés korántsem arról szól, hogy mit viselhetsz ezután és mit kerülj el az idők végezetéig. Mindössze kapsz egy útmutatót ahhoz, mely színekben kelsz életre és melyekben tűnhetsz sápadtabbnak, fakóbbnak.

Nem jár letöltendő – de felfüggesztett – büntetés sem azért, ha nem a színtípusodnak megfelelően öltözködsz. Miért érdemes akkor egyáltalán színtanácsadásra jönnöd?

Vegyük át a 4 fő típust: tél, nyár, ősz és tavasz.

Emlékszel? Nem rég a fehér színt vettük górcső alá és beszéltük meg, mely árnyalata mely évszakon tündököl és emeli ki. Sőt, júliusban a barnulást és színtípust is kielemeztük, így már biztosan a homlokodra is csaptál: heuréka!

A kulcs az árnyalat, ha színtípusról van szó

Ahogyan a fehér esetében sem kellett lemondania az ősznek és a tavasznak a szívüknek oly kedves színről, úgy neked sem kell ilyesmire vetemedned.

A telek a telített, élénk, hideg színekben kelnek életre. Ezért bátran viselj olyan erős színeket, mint amilyet a temperából nyomunk ki. Keresd meg a kedvenc színed hidegbehajló árnyalatát és élénk verzióját.

A nyarak egy kicsit „majdnem telek”, de mégsem. Szintén a hideg színeket keresd, de ne azt a temperaerősségűt, hanem a tört, misztikusabb változatát. A telítetlen, inkább világos a te árnyalatod. Ha a kedvenceid épp az erős, harsány színek, akkor sem kell elengedned, de ha a típusodnál szeretnél maradni, keresd a kevésbé harsány verzióját.

Az őszökkel elérkeztünk a meleg színekhez. A telítetlen, meleg árnyalatok a legjobb barátaid, így ezek között fogod igazán jól érezni magad. Azonban, ha neked van egy kedvenc hideg színed, tedd távolabb az arcodtól, és máris remekül működik majd.

A tavaszok, ahogyan az őszek, a meleg színekben tündökölnek. A palettátokon a tavasz csodás színei találhatóak. Vibráló, telített és jellemzően világos színekben ragyogsz igazán, ezeket az árnyalatokat keresd a kedvenc színeid között.

Színtípuselemzés és színárnyalatok

Ahhoz, hogy tudd, a kedvenc színed a színtípusodba tartozik-e, nem elég egy leírást elolvasni. A típuselemzés személyesen zajlik, másképpen nem is lehet. Ezért, ha még nem elemeztetted ki, melyik évszakba és azon belül is melyik típusba tartozol, ne egy cikk alapján sorold be magad valahova.

Ha pedig részt veszel a színtípuselemzésen, és kiderül, hogy hidegként a kedvenc színed meleg vagy éppen fordítva, jelezd. Mindent megbeszélünk és olyan lehetőségeket mutatok neked, amitől dobsz egy hátast: nahát, ezt így is lehet?

Azt pedig mindig elmondom, hogy ha a számodra favorit színnek még sincs a palettádba passzoló árnyalata, vagy netán nem tetszik neked, akkor sem kell végleg kiiktatnod az életedből.

Az öltözködés játék, tehát nem csupán a színválasztásodtól függ a stílusos megjelenésed. Én azt tanácsolom: mielőtt zokogva búcsúzkodnál a számodra legkedvesebb színtől egy netes cikk alapján belőtt „önelemzés” után, inkább vegyél részt egy személyes szín- és stílustanácsadáson.

Sokkal több trükköt ismerhetsz meg, mint hogy melyik szín mutat sápadtnak. A személyes tanácsadáson minden segítséget megkapsz ahhoz, hogy imádd a gardróbod minden ruháját és még egy szürke, esős napon is tündökölj a megjelenéseddel.

Mert az öltözködés valójában csupa öröm és lehetőség.


 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog