Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Móni kitört a szolid bézs rémuralmából - egy Stella sztori

Móni kitört a szolid bézs rémuralmából  - egy Stella sztori

Tekints be a Stella Nelly univerzumba! Most megosztom veled egy Stella-lány nálam szerzett élményeit - ami tartogatott kihívást és izgalmat is. Olvasd el a cikket!

Ha olyan munkád van, ahol emberekkel kell foglalkoznod, akkor pontosan tudod, hogy nincs két ugyanolyan nap. Így van ez nálam is a lakásbutikban, és a tanácsadásokon is. 

Túlzás nélkül mondom, hogy szenvedélyesen szeretem a munkámat. Megtalálni a neked tökéletes ruhákat, a színeket, amikben tündökölsz, és látni, ahogy kinyílsz: ez óriási öröm. 

Éppen ezért most szeretnélek picit a kulisszák mögé is beengedni, és megmutatom egy igazi Stella-lány útját a kezdetektől napjainkig.


 

Az átváltoztatás

Móni egy napsütéses tavaszi napon érkezett hozzám. Az apropó egy “Átváltoztatunk” fotózás volt. Karakán, vezető beosztásban dolgozó negyvenes csaj lévén egyáltalán nem egy elveszett, tanácstalan kuncsaftként érkezett hozzám.

Három regiment ruhát kért tőlem, lehetőleg minél visszafogottabb, nude színekben - ugyanis meggyőződése volt, hogy ő ősz színtípus.

Kísérletezés a színekkel

Kérésére az első gondolatom, megmondom őszintén, ez volt:

“Na, azt majd meglátjuk.”

Persze nem azért, mert lételemem a kötekedés, sőt. Fontos, hogy komfortosan érezd magad az új stílusoddal. De Móni nekem már első pillantásra “gyanús” volt. 

A színtípus megállapítása komplett tanácsadást igényel, de túl vagyok már jó pár kliensen, és bizony Móni nekem egyáltalán nem tűnt ősz típusnak.

A lakásbutikban gyakran tapasztalom, hogy ha olyan színt ajánlok, amit nem igazán viseltél korábban, azt valószínűleg meghökkenéssel és tartózkodással fogadod. Nehezen képzeled el magad benne, és főleg nehezen képzeled el, hogy ez neked akár jól is állhat.

Győztek a telített, élénk színek

Nem volt ez másként Mónival sem. Finoman, de meggyőztem arról, hogy próbáljon fel néhány élénk színű darabot is.

Elképesztő volt a különbség. A rikító, hideg színekben Móni egyszerűen ragyogott. Egyre felszabadultabban viselkedett, és láthatóan élvezte a fotózást és a kísérletezést a színekkel.

Csak véletlen lenne?

A képek csodásak lettek, na de az átváltoztatás “csapdája” éppen az, hogy az elért eredményt aztán át is kellene ültetni a hétköznapokba.

Ha valaki évekig csak szolid színekben “takargatja” magát, bizony nem könnyű a váltás. Sokszor látom azt, hogy a nők nem mernek színeket hordani. Nem látunk fekete-fehér-szürke-bézs kombináción.

Néhány hónapig Móni is azt gondolta, hogy a képek csak a sminknek és a profi frizurának, meg a fényeknek köszönhetően lettek ennyire jók. De az átváltoztatás hatására mégis egyre többször, és egyre szívesebben bújt a színes ruháiba a régi bézs göncei helyett.

Amikor már nem hagy nyugodni a gondolat

Épp ezért nemsokára úgy döntött, hogy eljön hozzám egy színtanácsadásra is. Egyre-másra előkerültek a különböző színű kendők, és már nem foghattuk a csodás frizurára és sminkre a látványt, hiszen a tanácsadáson nem viselsz sminket, a hajadat pedig letakarjuk.

Már nem csak én láttam, hogy elnyomják őt a telítetlen színek, hanem ő is. A kendőzés végére pedig egyértelművé vált, hogy Móni bizony, hozzám hasonlóan, élénk tél típus.


 

Minden jó, ha a vége jó

Móni azóta kicserélődött. És nem csak a ruhatára, a kisugárzása is. Továbbra is rendszeresen dolgozunk együtt: jeles események, fontos rendezvények előtt kikéri a tanácsomat, és mindig valami egyedi, számára tuti szettet rakunk össze.

Mivel mindketten Szolnokon élünk (és aki kisebb városban él, tudja, hogy ilyen helyen mindenki ismeri egymást), már nem egyszer futottam bele közös ismerősökbe, akik ámuldozva dicsérték Móni kivirágzását. 

Hiszen sokkal magabiztosabb, a kisugárzása lehengerlő, és - bár mindig is csinos volt - most minden téren egy jobb verziója lett önmagának. :)

Ha Te is kedvet kaptál a velem való közös munkához, magad mögött hagynád a “láthatatlanságot”, jelentkezz be hozzám színtanácsadásra. Várlak szeretettel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog