Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit vegyél fel vendégként egy esküvőre?

Mit vegyél fel vendégként egy esküvőre?

Jönnek a hosszú nappalok, szabadtéri programok, lenge ruhák és naptej… Vagy mondjuk inkább úgy, hogy megint itt az esküvőszezon? Ha Te is hivatalos vagy idén legalább egy esküvőre, ebben a cikkben segítek megtalálni a tökéletes ruhát.

Esküvőre hivatalosnak lenni óriási öröm és megtiszteltetés. Látni a boldogságot a pár arcán, jókat enni, táncolni, mulatni hajnalig…

 

De legyünk őszinték: ugye Neked sem kell bemutatnom, hogy a rengeteg pozitívum mellett mennyi fejtörést is tud okozni a megjelenés egy ilyen eseményen, igaz? 

 

Ebben a bejegyzésben mi most egyetlen, ám annál lényegesebb kérdésre fogunk fókuszálni: 

 

“Mit vegyek fel esküvőre vendégként?”

 

Mit ne - és mivel helyettesítsd

 

Fehér

Tudom, tudom, alap dolog…de azért szaladjunk át rajta. Az első és legfontosabb szabály, hogy “ne öltözd túl a menyasszonyt”. Nyilván ne is hasonlíts rá, így az illem azt diktálja, hogy fehéret ne vegyél fel egy esküvőre. 

 

Viszont a fehér alapon mintás rucik kiváló szolgálatot tudnak tenni egy forró nyári lagzin. Választhatsz virág-, ombre-, vagy csík- mintás viseletet. Ragyogó leszel, és közben a menyasszonyt sem haragítod magadra.

 

Fekete

Vitathatatlanul elegáns megjelenést biztosít, de esküvőre mégsem tartozik a legtutibb választások közé. Ugyanis inkább a gyászt társítjuk hozzá, mint az élet és a szerelem igenlését.

 

Ha azonban mégis a fekete mellett tennéd le a voksod, virágmintás alternatívával itt sem nyúlsz mellé. Egy merészebb, színes cipővel, kiegészítőkkel mindig fel tudod úgy dobni a szetted, hogy az ne keltsen szomorú hatást.

 

Piros

Bár manapság a menyasszony menyecske ruhája a szivárvány minden színében pompázhat, régebben a piroson kívül nemigen láttunk más verziót.

Innen ered a piros tilalma az esküvőkön. 

 

Azonban még ha tudod is, hogy az újdonsült feleség hupililában lesz éjfél után, akkor sem érdemes teljesen pirosba öltöznöd. Egy figyelemfelkeltő, attraktív színről van szó - hagyd meg a show-t az arának és az ifjú vőlegénynek.

 

Arra biztatlak, hogy válassz kevésbé harsány, inkább visszafogott színeket esküvői meghívottként. Persze ez nem azt jelenti, hogy öltözz láthatatlan kisegérnek.

 

Egy igazi Stella-lányt amúgy sem kell ettől félteni.

 

A kék, rózsaszínkorall és zöld árnyalatai mind-mind kitűnő választás, és ha színhelyes ruhát öltesz magadra, a tündöklés garantált!

 

Az ördög a részletekben rejlik

 

Ugyancsak fontos szempont egy nyári esküvőn, hogy milyen fazonú ruhát viselj.

Nem mindegy, hogy laza, erdei esküvőre vagy-e hivatalos, vagy egy black tie eseményre. 

 

 

És akkor még a változékony időjárásról szót sem ejtettünk. Hidd el, én is főttem már meg a napon, majd vacogtam kocogó foggal a hűvös templom padsoraiban.

 

 

Ezért én azt mondom, hogy itt is érdemes a szolidabb vonalon maradnod. A túlságosan kivágott, vagy felsliccelt ruhák kerülendők, azonban egy kis váll- vagy hátvillantás még nem ártott meg senkinek, nem igaz?

 

 

A klasszikus, elegáns kisestélyi- vagy koktélruha fazonok aduászok lehetnek, de vélhetően egy kecses A-vonalú ruhával sem nyúlsz mellé.

 

Stílusnagykövet tipp: A kiegészítők használata egy esküvőn is kötelezően ajánlott! Egy csinos övvel remekül ki tudod emelni a derekad, egy vagány kendőt bármikor a válladra teríthetsz, ha hűvösebbre váltana az idő, egy gyönyörű statement nyaklánc pedig kiválóan fel tudja dobni az outfitedet.

 

Ásó, kapa, nagyharang

 

Jelenj meg a nagy napon bármilyen ruhakölteményben, az elsődleges az, hogy felhőtlenül meg tudd élni a vidám pillanatokat, és örök emlékekkel gazdagodj. 

 

Ne feszengj szoros, kényelmetlen göncökben. Hidd el, létezik olyan ruha, ami elegáns, és mégis megkóstolhatod benne az éjféli töltött káposztát is. Személyes stílustanácsadásra itt tudsz időpontot foglalni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog