Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért jó, ha ismered a színtípusodat?

Miért jó, ha ismered a színtípusodat?

Tavasz, nyár, ősz, tél – egy átlagembernek ezek a szavak csak az évszakokat jelölik. Az öltözködés szerelmeseinek azonban ennél sokkal többet jelentenek. Gyere, és olvasd el, miért jó, ha ismered a színtípusodat!

Színre színt

Biztosan Te is tapasztaltad már, hogy néhány szín feszültté tesz, akár irritálhat is. Ugyanakkor vannak olyan árnyalatok, amik megnyugtatnak, és kellemes energiával árasztanak el. 

Minden embernek, így neked is vannak sajátos színeid. A hajad, a bőröd, a szemed mind-mind egy egyedi képlet összetevői. Lehetsz szőke, fekete, vörös. A szemed lehet világos “Bounty” kék, vagy különleges zöld, esetleg bársonyos barna. 

A bőröd is lehet kicsit sárgásabb árnyalatú, áttetszően fehér vagy pozsgás rózsaszín. Az igazi rejtély azonban ott kezdődik, amikor felismered, hogy hiába van neked és a barátnődnek is barna hajad és szemed, mégis teljesen másképp áll nektek ugyanaz a szín. Míg a kedvenc lila felsődben te ragyogsz, addig a barátnődön kísérteties hatást kelt. Bezzeg a narancssárgában meg tündököl, te pedig 5 évet öregszel benne. 

Nos, ezt a rejtélyt fejtik meg a színtanácsadók.

Mi történik egy színtanácsadáson?

Lehet, hogy eddig azt hitted, hogy a 4 alaptípusból, bizonyos sémák alapján gyorsan bekategorizálható, hogy te melyik színtípusba tartozol. Ez azonban sajnos korántsem ilyen egyszerű. 

Egy képzett színtanácsadó nagyjából másfél óra alatt állítja össze a neked való színek palettáját, amiből már kiderül a színtípusod is. A tanácsadások mindig természetes fénynél, tükör előtt ülve történnek, a hajadat és a ruhádat pedig letakarjuk egy semleges színű kendővel. Erre azért van szükség, hogy ezek a “hozott színek” ne tudják befolyásolni a látványt.

Ezután különböző árnyalatú kendőket teszünk az arcod elé, önmagukban és egymással kombinálva őket, és így vezetünk végig a folyamaton. A lényeg ugyanis az, hogy te meglásd a különbséget az egyes színek és a rád gyakorolt hatásuk között. Így számodra is egyértelművé válik, hogy melyik szín emel fel, és melyik az, amitől szürke kisegérnek látod magad.

Tiltott színek és jó színek harca

A tévhitekkel ellentétben nem arról van szó, hogy ezután sosem viselhetsz mondjuk pirosat, pedig szereted. Inkább arról van szó, hogy megtaláljuk a pirosnak azokat a variációit, amik igazán előnyösek neked. Sőt, elképzelhető, hogy lesz olyan árnyalat, amitől korábban ódzkodtál, most viszont rádöbbensz, hogy micsoda bombanő vagy benne!

 

Hogyan könnyíti meg az életedet, ha ismered a színtípusodat?

  • Villámgyors vásárlások

Nem fogsz többé időt pazarolni béna ruhák próbálgatására. Ha bemész egy butikba, már a színek alapján, az ajtóból el fogod tudni dönteni, hogy mit vigyél be a fülkébe, aztán haza.

Webes vásárlásnál viszont vigyázz, mert nem minden monitoron látszódnak pontosan a színek. De van egy jó hírem: a Stella Nelly webáruházban színtípus szerint is válogathatsz, hogy valóban gyorsan megtaláld a neked való ruhákat. ;)

  • Minden mindennel párosítható

Ha ismered a színtípusodat, a szettjeid maguktól összeállnak majd, hisz a palettád színei harmonizálnak egymással. 

És ami még jobb: a színtanácsadást követően előbb-utóbb elkezded majd bátrabban kombinálni a színeidet, amitől nem csak izgalmasabbak lesznek az összeállításaid, de sokkal jobban ki tudod majd fejezni önmagad az öltözködéseddel.

  • Nem költesz felesleges dolgokra

Te is jártál már úgy, hogy megvettél valamit, mert az volt a trendi, és másokon olyan jónak tűnt? Aztán hiába variáltad, valahogy mégsem érezted benne magad olyan szépnek, mint szeretted volna.

Szerencsére a színtípusod ismeretében ezeknek az impulzusvásárlásoknak is búcsút inthetsz. Hiába tetszik valaminek a fazonja, ha nincs belőle neked való szín, akkor nem veszed meg, és kész. Le merném fogadni, hogy így is túl sok olyan ruhád van, amit nem használtál ki eléggé.

  • Bókok, vidámság és fiatalság

Oké, a színtanácsadás nem az örök fiatalság elixírje, de kevés dolog áll ehhez ennél közelebb. A saját színeidben tündökölni fogsz, amit a környezeted azonnal vissza is jelez majd. Egy neked való rúzs, egy igazán hozzád illő árnyalatú pulóver halványíthatja a karikákat a szemed alatt és üdébbnek mutatja majd a bőrödet.

Oda-vissza hatni kezd a varázs a külvilág és a lelked között, és akár már a színtanácsadás másnapján érezheted, mennyivel magabiztosabban és boldogabban sétálsz az utcán. Nekem életem egyik legjobb befektetése volt, hogy megismertem a színtípusomat, és hiszem, hogy neked is sokat segíthet.

 

Gyere el hozzám egy szín- és stílustanácsadásra, és köszöntsd a tavaszt olyan ruhákban, amikben tényleg önmagad lehetsz!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog