Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Így kezeld a StellaNelly ruháidat, hogy évekig szépek maradjanak

Így kezeld a StellaNelly ruháidat, hogy évekig szépek maradjanak

Olasz ruhát hogy mosunk? Lehet-e szárítógépezni? Szabad-e lógatva tárolni őket? A Stella lányok leggyakoribb kérdéseire válaszolok ebben a cikkben az olasz ruhák háziasszonybarát kezeléséről.


Az olasz StellaNelly ruhák nemcsak stílusosak és divatosak, hanem minőségi anyagokból készülnek, amelyek megőrzik szépségüket és tartósságukat az évek során. Ahhoz azonban, hogy ruhatáradban hosszú távon élvezhesd ezeket a csodálatos darabokat, fontos, hogy megfelelően gondoskodj róluk. Íme néhány egyszerű, de hatékony tipp, hogyan tartsd szép állapotban az olasz StellaNelly ruháidat.

 

 

Olvass utána az anyagápolási útmutatónak

 

Mielőtt lelkesen bedobnád a gépbe az új StellaNelly ruháidat, mindig nézd meg az anyagápolási címkét (ha van). Az olasz minőségi ruhák néha speciális kezelést igényelnek, és az anyag típusától függően lehetnek különleges utasítások a mosásra, vasalásra vagy tisztításra vonatkozóan. Így elkerülheted a véletlen károsodást és hosszabb élettartamot biztosíthatsz ruháidnak.

 

Mivel a StellaNelly ruhákat nem 20 000 országba szállítják futószalagon, hanem egyenesen a varroda nagykeréből érkeznek hozzád, ezért bizony előfordul, hogy nincs bennük bevarrt címke. Ilyenkor sem kell pánikba esned! 

 

A webáruházban általában van leírás az anyagösszetételről a termékeknél. A bonyolultabb esetekre pedig külön figyelmet fordítok, hogy a csomagodban ott legyen a mosással kapcsolatos útmutató.

 

 

Milyenek a „bonyolultabb esetek” az olasz ruhák esetében?

 

Ne izgulj, bár Olaszországban is készülnek csodás hernyóselyem blúzok, meg kézzel gyöngyözött haute couture ruhák, ilyenekkel nem nagyon fogsz a StellaNelly webáruházban találkozni. Ennek borzasztó egyszerű oka van: én a húsvér nőknek szeretnék egyedi, csini ruhákat hozni.

A húsvér nő pedig marha ritkán hord nagyestélyit, és nincs ideje rá, hogy tisztítóba szaladgáljon a méregdrága kosztümjével. Pontosan tudom, hogy eszed ágában sincs egy vagyont költeni kényes göncökre, mert nem a szekrényed tartalmát szeretnéd tutujgatni a hétköznapjaidban, hanem a családodat.

Hidd el, én pontosan így vagyok ezzel! Épp ezért igyekszem minőségi pamut ruhákat válogatni a webshopba és a lakásbutikba, amik közé néha azért bekeveredik egy-két műszálas darab is. Ezeket azonban pont azért választom, mert nem csak vadítóan jópofák, de a kezelésük tényleg kimerül abban, hogy behajítod a mosógépbe, megszárítod, felveszed, és kezdheted elölről.

 

A „kényesebb” esetek általában azok, amelyek:

 

  • y más, különösen érzékeny anyagú olasz ruhákkal.

  • beavató mosásra szorulnak (a szép, élénk színüket még engedhetik az első mosás alkalmával, ezért óvatosan kell velük bánni),

  • flitterek, gyöngyök, hímzett részletek vannak rajtuk,

  • A rávarrt részletekkel díszített ruhadarabokat érdemes lehet inkább kézzel kilögybölni, kinyomkodni, és fektetve szárítani úgy, hogy ne érje őket közvetlen napsütés. Ugyanez a helyzet a gyapjútartalmú, vag

  • gyapjútartalmúak (pl. kabátok, blézerek, sálak esetén előfordulhat ilyen is)

  • más, szintetikus anyagösszetételük nem szereti a magas hőmérsékletet.

 

Hangsúlyozom, hogy ezek a nehezítő tényezők csak ritkán fordulnak elő, és ezeket mindig külön jelzem a termékleírásoknál. A legtöbb StellaNelly ruhát tényleg elég bedobni 30 fokon a mosógépbe, aztán pedig a szárítókötélre, és viszont látásra.

 

 

Így működik a beavató mosás

 

Ezt a trükköt főleg a sötétkék, piros, lila, vagy más élénk színre festett, pamut ruhadaraboknál érdemes alkalmazni, és tényleg csak az első mosás alkalmával.

 

Válaszd ki a mosógéped valamelyik kímélő programját, lehetőleg 30 °C-on. Gyűjtsd össze azokat a mosásra szoruló ruhákat a soha ki nem ürülő szennyeskosarakból, amik ugyanolyan színűek, mint a beavatásra ítélt Stella ruhácskád.

 

Töltsd be őket a mosógéped dobjába, az új ruhácskád mellé pedig elegánsan dobjál be 2-3 színfogó kendőt. Az öblítő helyére ezúttal egy kis ecetet löttyints (én teljesen találomra adagolom).

 

Ezután a szokásos módon szárítsd meg a ruhákat (ha a bevarrt címke nem rendelkezik másképpen, akkor nyugodtan használhatod a szárítógépet is).

 

 

Mi a helyzet a szárítógéppel?

 

Nos, ez egy nehéz kérdés, és lehet, hogy egyszer még nagyon megbánom, hogy leírtam ezeket a sorokat, de: én szárítógépezek. Igen, azokat is bedobom, amikben nincs erre vonatkozó információ. Sőt, sokszor azokat is, amik hivatalosan nem javasolják ezt a típusú szárítást.

 

Hogy pórul járok-e néha? Igen. Hogy leszokok-e erről a szokásomról emiatt? Kizárt.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog