Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan lesz a megunt ruháidból jövő? (Ilyen volt a II. Charity Nelly Szolnokon)

Hogyan lesz a megunt ruháidból jövő? (Ilyen volt a II. Charity Nelly Szolnokon)

Immár második alkalommal rendeztük meg a Charity Nelly eseményt Szolnokon, hogy ötvözzük a fenntarthatóságot és a jótékonyságot. Köszönettel és hálával a szívemben zártam a napot. Elmesélem, micsoda élmény volt újra a sürgés-forgás, és persze élőben is találkozni Veletek, akik olyan sok jót tettetek ezen a napon.

 

Március 26-án vasárnap, a régi szolnoki művház aulájában újra Charity Nelly vásárt tartottunk. Az esemény 10-15 óráig zajlott, és azt hiszem minden résztvevő nevében mondhatom, hogy irtó klassz napot töltöttünk el együtt.

A látogatók új kincseket találtak a tavaszi-nyári gardróbjukba, lehetőségük volt finom ételt-italt kóstolni, stílustanácsot kérni, és mindeközben egy jó ügyet szolgálni.

 

Hogyan jött létre a Charity Nelly?

 

 

Mielőtt belecsapnék az események összegzésébe, hadd meséljem el, hogyan is fogalmazódott meg bennem a Charity Nelly jótékonysági vásár gondolata. 

Az elképzelés egy mastermind csoportból indult, ahol szuper inspiráló női vállalkozókkal vagyok együtt. Ebben a közösségben egymást segítve ötletelünk, hogyan tudnánk fejleszteni a vállalkozásainkat. Ha elakadásunk támad, közösen keressük rá a megoldást.

Számomra mindig is fontos volt a fenntarthatóság és a jótékonyság. Mindenképpen szerettem volna, ha ezek az értékek a márkámban is megjelennek. Az előbb említett csodálatos nőtársaimmal való egyeztetés során jött az ötlet, hogyan ötvözhetném ezt a két számomra meghatározó ügyet. Így született meg a Charity Nelly jótékonysági vásár.

 

Hogyan zajlik a Charity Nelly?

 

 

Az eseményt megelőző két hétben arra kértem a követőimet, vásárlóimat, hogy nézzék át szekrényüket és szortírozzanak. Igaz, a tavaszi időjárás idén kicsit váratott magára, de mindig jobb egy átgondolt gardróbbal indítani az évszakot. 

A koncepció az volt, hogy ha szelektálás közben a kezedbe akad egy ruhadarab, ami jó állapotú, viszont az elmúlt két évben egyszer sem viselted, akkor annak mennie kell! 

Tudom, tudom…még lehet, hogy lesz alkalom, végülis ide-oda még jó lehet… de lássuk be: ha két év alatt nem volt egy esemény sem, amikor magadra kaptad volna azt a csini felsőt/ruhát/szoknyát bármit, kevés az esélye annak, hogy a jövőben szerelemdarab lesz, amit le sem lehet rólad robbantani.

Hét gyűjtőpont volt szerte Szolnokon, ahova vártuk a csinos, de  már nem hordott ruhadarabokat. Ezeket a vásár előtt átnéztük, kiválogattuk, vállfára helyeztük és kiállítottuk a kedves vásárlóknak. Minden ruhadarab 1000 forintos darabáron ment, a pólók pedig 500 Forintért.  

Március 26-án, vasárnap délelőtt megnyitottuk a régi művház aulájának kapuit, és kezdődhetett a vásár.

A pompás ruhák mellett Pomázi Erikának köszönhetően gyereksarokkal is készültünk, ahol társasjátékok várták a gyerekeket, míg anya a ruhákat nézegette. És mint tudjuk, a ruhaválogatás embert próbáló tud lenni, amiben olykor megéhezik, megszomjazik az ember lánya. Így Kiscsillag teája és Húshagyók Konyhája kóstolókkal kedveskedett a hozzánk látogatóknak.

 

Megérte?

 

A vásáron a ruhákból befolyt összeget egy dobozba gyűjtöttük, a hölgyek-urak oda dobhatták be a végösszeget. Emellett, akinek lehetősége és szándéka volt rá, a vásárolt összegen felül dobhatott többet is a „perselybe”.

A teljes befolyt összeggel Galó Tomika gyógyulását támogattuk, nem kevesebb, mint 623.600 forinttal!

Azokkal a ruhákkal, amik a vásáron nem találtak gazdára, a szolnoki anyaotthon lakóit támogattuk.

Itt is köszönöm minden résztvevőnek és segítőnek , akik nélkül ez a jótékonysági vásár nem jöhetett volna létre, hogy ilyen sok önzetlen munkát tettek bele ebbe az eseménybe.

És köszönöm Nektek, akik a szortírozott ruhával, vásárlással, kisebb-nagyobb összeggel támogattátok ezt az ügyet. Ezt a hagyományt mindenképpen folytatjuk!


 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog