Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Trend-kitekintő 2.: A leopárd-minta

Trend-kitekintő 2.: A leopárd-minta

Adhattam volna azt a címet is, hogy "2021/2022-es őszi/téli divat", de szándékosan mellőztem most

Hogy miért?

Mert a "megosztó" (erről még lesz szó! :-) ) leopárd-minta már az őskorban is "trendinek számított! :-D

De a viccet félretéve: EZ az A MINTA, ami MINDEN ÉVben felkerül a divattervezők palettájára, mégis sokan ódzkodunk tőle-vajon miért?

Erre is keresem a mostani blogbejegyzésében a választ :-)

RÉGMÚLT:

Most biztos felkaptad arra a fejed, amit fentebb írtam: hogy az őskorban is "trendi" volt a leopárd-minta :-)

Pedig pontosan így történt! Emlékezz vissza a gyerekkorodból olyan karikatúrákra, amik ősembereket ábrázolnak-na ugye! :-) Mindegyik kőkorszaki-figura leopárd-mintás bőrben tetszeleg :-)

De a viccet félretéve: ha belegondolsz, hogy anno azt a bőrt viselték, amit levadásztak, akkor elhisszük a történészeknek ezt is :-)

 

 

KÖZELMÚLT:

Most ugorjunk egy nagyot az időben, egészen a 20.századba, ahol a századelőn az arisztokrácia találta meg magának ezt a mintát, akkor sajnos még igazi szőrméből, bundaként (azért ez már műszőrmére változott-ennek pedig örülünk)

Utána Hollywood "tette a magáévá", a színésznők ebben is nagy szerepet játszottak :-)

A gazdagság, és a jólét szimbóluma volt az ilyen mintás bunda

A '60-'70-es években pedig a popzenészek-jól olvasod, férfiak(!)-viselték, a rock 'n roll-jegyében a koncertjeiken, és a magánéletükben egyaránt

JELEN:

Az biztos, hogy egyetlen minta sincs ilyen régóta (több évezrede :-D ) a divatban! Én, amióta az eszemet tudom, és követem a divatot, azóta minden évben találkozom a leopárd-mintás holmikkal valamilyen formában

Mégis sokan ódzkodunk tőle! 

Amit én gondolok a röpke divat-pályafutásom alatt, az az, hogy "túl soknak" érezzük ezt a feltűnő, extra minta kavalkádot.

Igen, ez valóban így van, de nem törvényszerű, hogy ezután is így kell lennie :-) 

Mint minden feltűnő mintát, a leopárd-mintát is, ajánlott visszafogott színekkel és ruhadarabokkal párosítani-ez a kulcs-szabály

 

HOGYAN ÉS MIVEL VISELD?

Hogy ez mit is jelent a valóságban? Azt, hogy  például az ilyen mintás ingedet sima (azaz minta nélküli, csicsa nélküli) farmer nadrággal, vagy egyszínű, viaszolt anyagú nadrággal, illetve konzervatív ceruzaszoknyával passzintsd össze!

Itt most  az a lényeg, hogy a leopárd-mintás holmidra essen a fókusz, rá irányuljon minden figyelem, és ne osztódjon mondjuk egy feltűnőbb színű/szabású ruhadarabod között

A Stellás-fotóinkon láthatod is ezt az egyszerű receptet: mindegyikőnk minimál bizsuval (bizony, ez is számít!) és basic nadrággal viseli ezt az egyébként rettentő kényelmes inget

 

CSAK STÍLUSOSAN:

Tulajdonképpen a leopárd-minta az, amihez nem kell túlgondolnod egy-egy outfitedet: csak felkapsz egy ilyen mintás felsőt, hozzá a legalapabb nadrágod/ceruzaszoknyád, és már indulhatsz is! :-)

Én most felsőt mutatattam meg Neked, az ilyen mintájú nadrágokkal "vigyáznunk" kell, inkább hagyjuk meg az XS-es méretűeknek és a fiatalabb korosztálynak :-)

 

KIEGÉSZÍTŐKÉNT:

A leopárd-mintás kiegészítőket akkor ajánlom, ha még ismerkedsz ezzel a mintával: kombináld az ilyen mintájú sáljaidat/cipőidet/táskáidat szintén inkább basic holmikkal, azokkal viszont bitang jól fog kinézni-remekül feldobja majd a szettjeidet! :-)

BÓNUSZ-STÍLUSTIPP: ha színtípus szerint vásárolsz, akkor rugaszkodj el a "csak barna" leopárd-minta viselésétől, mert a divattervezők -hál'istennek- megörvendeztetnek már minket más színösszeállítású leopárd-mintával is! A sötétkék például visszafogottabb is, és mindegyikőtöknek jól áll! :-)

 

Egyébként meg: ne félj a leopárd mintától, mert-ahogy fentebb is megfogalmaztam már-kis befektetéssel lesz egy örök darabod, amivel minden "nem tudok mit felvenni" és "nincs egy rongyom se"-napodon tutira nem fogsz mellényúlni! :-)

A "kevesebb több"-divat aranyszabályt pedig ennél a mintánál hatványozottan alkalmazd, és akkor Te is királylányként fogsz tündökölni egész nap! :-)

 

 

 

Pazsa Nelly
   
Pazsa Nelly
Stella & Co. Gardróbja tulajdonos
+36707754577 
info@@stellaruha.hu
Rating stars
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog