Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Made in Italy, avagy miért válassz te is olasz ruhát

Made in Italy, avagy miért válassz te is olasz ruhát

Gondolkoztál már azon, hogy a szekrényedben lógó ruhák hogyan határoznak meg téged? Sőt, nem csak téged, hanem a környezetedet is. Azt, ahogyan, amikor és ahol élsz. Ebben a cikkben elmondom, hogyan teheted szebbé a saját világodat a ruháidon keresztül.


Nem mindegy, mibe csomagolod magad, amikor leugrasz a pékségbe. Amikor leülsz a szülői értekezleten a többi anyuka közé. És nem csak azért, mert számít, hogy mit gondolnak rólad, akik látnak téged. Persze, hogy számít.

De most nem erre gondolok. A ruhák, amiket kiválasztasz magadnak, hogy elkisérjenek az életed apróbb vagy nagyobb pillanataiban, az emlékeid részévé válnak. És nem csak neked, hanem a környezetednek is.

 

A ruhák, amikre emlékszel

 

Rémlik, mit viseltél az első randin? A kopogós cipőd, amiben az óvodai évzáróra mentél? A zakó, amiben izzadtál a matek érettségin? A naci, amiben isteni volt a feneked, és máig megvan, mert egyszer még újra bele fogsz férni, ez nem vitás.

Ezeket a darabokat te töltötted meg élettel, emlékekkel. Lehet, hogy már nincsenek meg, de visszaköszönnek egy-egy régi fotóról. Előjönnek a gondolataidból, amikor megérzel egy illatot, meglátsz egy hasonlót a boltban.

Minden ruhának van története

 

A ruháknak azonban a te emlékeiden kívül is van történetük, legfeljebb számodra ismeretlen részletekkel. A szálak között ott bujkál az, aki tervezte, festette, varrta őket. Hosszú hajóutak, konténerek, puffanó dobozok, az eladólány villámgyors mozdulatai, ahogyan vállfára teszi és kipenderíti az eladótérbe.

A legtöbb ruhának, amit ma hordasz, valami ilyesmi lehet a története. Kevésbé romantikus, igaz? Amikor megalapítottam a Stella Nellyt, én olyan ruhákkal szerettem volna színesebbé, gazdagabbá tenni a vásárlóim szekrényét és életét, amiknek ennél sokkal szebb és tisztább a történetük.

Miről mesél a Stella ruhád?

 

Talán tudod, hogy a Stella Nelly webshopban és lakásbutikban kizárólag olyan ruhákat találsz, amiket saját kezűleg válogatok ki az olasz partneremnél.

Világéletemben szerelmes imádat fűzött ehhez az országhoz - a kultúrájához, a történelméhez, a tájaihoz, a konyhájához. (Jó, amikor római jogból kellett vizsgáznom, akkor kevésbé rajongtam érte.)

De amit talán a legjobban szeretek Olaszországban, azok maguk az emberek. Az a könnyedség, amivel az életüket élik, és az a nemes hozzáállás, ahogy megadják a módját egyes dolgoknak. Egy kávénak, egy sétának. A ruhaválasztásuknak.

Ezt akarom hazahozni magammal, minden egyes alkalommal, amikor az új kollekcióval tömöm meg az autót. 

Olasz minőség és divat

 

Az olasz ruhák időtlen eleganciájukról és kifogástalan kivitelezésükről ismertek. Az itáliai ruhakészítők hagyományosan nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre és az anyagokra, amelyeket használnak.

A Stella ruhákat nem alulfizetett gyerekmunkások varrják meg egy távol-keleti gyárban. Olasz varrodában készülnek, és személyesen tárgyalok a következő kollekcióról a partneremmel, hogy a magyar nők érdekeit képviseljem. (Az olasz csajok ugyanis kisebb kosármérettel rendelkeznek, de ez legyen a legnagyobb bajunk!)

A “Stellás” ruhák titka

 

A Stella Nelly ruhák jó minőségű anyagból készülnek, vibráló színűek, tartósak. Igazi nők, igazi életére tervezték őket. Kényelmesek, praktikusak, nem tömegcikkek. Egy-egy darabot hosszú évekig is használhatsz, ami nem csak a pénztárcádnak, de a bolygónak is jó.

A Stelládban Nápoly nyüzsgése, Capri napsütése, Firenze kifinomultsága is elkísér téged a pékségbe meg a szülői értekezletre. Lehet, hogy csak te tudsz majd róla. De az épp elég. A többieknek ott lesz egy magabiztos, szikrázó nő látványa. Ami már önmagában ajándék.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog